Ņūorleānas zivju un garneļu zupa
30 min. 4 porcijas vienkārša


- 2 Gallina Blanca dārzeņu buljona kubiki
- 2 ēdamkarotes universālās garšvielas
- 600 g zivs filejas (zandarts, menca vai jūras asaris)
- 200 g tīrītu garneļu
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 200 ml 33% saldā krējuma
|
 |
|
Sīpolu notīrīt un sasmalcināt. Zivi sagriezt gabaliņos, izņemt asakas, ja tādas ir. |
|
|
|
 |
|
Sakarsētā pannā, kurā ieliets neliels eļļas daudzums, 2 min. apcept sīpolus. Pievienot zivi, garneles un pannā cept 5 min. uz nelielas liesmas. Noņemt no plīts un ļaut atdzist. |
|
|
|
 |
|
Atlikt malā 4 zivs gabaliņus un 4 garneles. Pārējos zivs gabaliņus un garneles kopā ar sīpoliem ielikt blendera traukā un sasmalcināt biezenī. |
|
|
|
 |
|
Katliņā uzsildīt atlikušo eļļu, pievienot miltus un, nepārtraukti apmaisot, apcept 1-2 min., kamēr katliņa saturs kļūst gaiši zeltains. Katliņā nelielām porcijām, turpinot maisīšanu, ieliet 1 l ūdens. Uzvārīt, samazināt liesmu, pievienot buljona kubiņus un Universālās garšvielas, vārīt vēl 5 min. |
|
|
|
 |
|
Pievienot zivju biezeni un saldo krējumu. Vēlreiz uzvārīt. Pēc uzvārīšanās tūdaļ pat noņemt no plīts. Saliet šķīvjos. Katrā šķīvī ielikt garneli un zivs gabaliņu. |
|